Wouter Princen

Rik van den Elzen

Rik van den Elzen

“Ik ben architect bij Kantoor Princen en werk hier sinds december 2017. Mijn werkdag bestaat voornamelijk uit het ontwerpen en uitwerken van woningen en (kantoor)gebouwen. Daarnaast steek ik veel tijd in het inventariseren van de wensen van de opdrachtgever en overleg met mijn collega’s en de gemeente. Op die manier zorgen we ervoor dat alle uitgangspunten goed gedefinieerd zijn en we tot een realiseerbaar ontwerp kunnen komen.

Het allerleukste aan mijn vak vind ik om mensen enthousiast te maken met creatieve ideeën. Het geeft me enorm veel energie als mensen verrast worden door een ontwerp. Bijvoorbeeld doordat ik een indeling heb gemaakt die ze zelf nooit bedacht zouden hebben of door een gevelindeling met verrassende zichtlijnen en lichtinval. Bij al mijn ontwerpen vind ik het belangrijk dat een huis of gebouw zowel in zijn verschijningsvorm als materiaalgebruik past in de omgeving en dat mensen zich er thuis voelen. Uiteindelijk is dat waar het om draait.

Het werken bij Kantoor Princen is zo leuk omdat we een gezellig, maar ook professioneel team van jonge mensen zijn. Bij ieder project werken we samen. Daardoor vullen we elkaar aan en maken we gebruik van elkaars kennis en expertise. We vinden het belangrijk om mensen te kunnen ‘ontzorgen’, door hen van schets tot oplevering te begeleiden bij het realiseren van hun droomhuis, kantoor of verbouwing.”